Dış Cephe Boya ve Astarlar
  Hazır Sıva ve Mineral Sıvalar
  İç Cephe Boya ve Astarlar
  Gerekli Bilgiler
  -- Fiyat Listemiz
  -- Sıkça Sorulan Sorular
  Sıkça Sorulan Sorular...
NE TÜR BOYALAR ÜRETİYORSUNUZ?                                                               Dekoratif inşaat boyaları üretiyoruz.
BOYALARI NASIL SINIFLANDIRIYORSUNUZ?
Su bazlı ve solvent bazlı olmak üzere ikiye ayırıyoruz.
SU BAZLI BOYA NEDİR?
Su ile inceltilen boyalar su bazlı boyalardır.
SOLVENT BAZLI BOYA NEDİR?
Solvent ile inceltilen boyalar solvent bazlı boyalardır.
SU BAZLI BOYA İLE SOLVENT BAZLI BOYA ARASINDAKİ FARK NEDİR?
Solvent bazlı boya kalın bir film oluşturarak, duvarın nefes almasını asgariye indirir. Su bazlı boyada bu tam tersidir. Solvent bazlı boya daha parlak bir görünümde olup, boya sonrası kısa bir süre için, kullanılan yerde boya kokusu bırakır. Su bazlı boya kokusuzdur.
BOYA SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Boyanın uygulanacağı yüzeyin durumuna ve istenen dekoratif amaca göre metrekareye sarfedilen boyanın miktarını da hesaplayarak karar vermeliyiz.
BOYAYI KULLANMADAN ÖNCE NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Uygulama yapılacak yüzeyi iyice temizlemeli, gerekli tamiratlar yapılmalı, tozdan arındırılmalı ve boyayı kullanmadan önce karıştırmalı ve gerekli oranda inceltilmelidir.
İSTEDİĞİM DESENİ VE GÖRÜNTÜYÜ NASIL ELDE EDEBİLİRİM?
Kullanılacak boyanın cinsi kadar, uygulama aleti ve ustanın becerisine bağlıdır.
ARTAN BOYALARI NASIL SAKLAYABİLİRİM?
Elimizde kalan boyaların cinsine göre su bazlı ise suyu, solvent bazlı ise solventi az miktarda, kabın içindeki boyanın havayla temasını kesecek şekilde, ilave ederek uzun süre saklayabiliriz.
UYGULAMA ALETLERİNİ TEKRAR KULLANABİLMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Su bazlı boyalar için kullandığımız aletleri su ile temizleyerek, solvent bazlı boyalar için solvent ile temizleyerek doğal olarak kurumasını sağlamalıyız. Eğer herhangi bir ısıtıcı ile bu işlemleri yaparsak, aletleri kullanma şansımız kalmayacaktır.
UYGULAMA YAPMAK İÇİN HAVA ŞARTŞARI ÖNEMLİ MİDİR?
Özellikle açık alanlarda (dış cepheler vs.) yapılan uygulamalarda havanın +5ºC'den yükdek, yağışsız ve rüzgarsız olması gerekmektedir. Kapalı alanlarda ise ortamın durumu boyanın daha geç veya erken kurumasına neden olabilir.
BOYANIN YETERLİ OLUP OLMAYACAĞINI NASIL ANLAYABİLİRİM?
Ambalajlarda sarfiyat ile ilgili bilgiler mevcuttur. Ama sarfiyat yüzeyin durumuna göre değişebileceği için belli bir alan seçilerek kullanılan boya miktarı hesaplanır ve toplam sarfiyat miktarı bulunur.
BOYANIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Her boya cinsinin teknik özellikleri farklıdır. Bu yüzden ÜRÜNLER sayfamızdan, istediğiniz ürünün teknik özelliklerini görebilirsiniz.
ALDIĞIMIZ BOYALARIN ÜZERİNDE AYNI DOLUM (LİTRE) MİKTARLARI YAZMASINA RAĞMEN TARTTIĞIMIZDA FARKLI ÇIKIYOR. BU DA BİZİ YANILTIYOR. NEDEN?
Boya akışkan ve sıvı bir malzeme olduğu için ölçüm birimi litredir. Boyalarda önemli olan 1 litre boya ile boyanan alan miktarıdır. Ağırlık üzerinden yapılan hesaplamalar aynı cins boyanın farklı renklerinde de olmak üzere yanlış hesaplama yapmamıza, yanılgıya düşmemize sebep olur. Bunu sebebi de; her boya cinsinin ve renginin özgül ağırlığı farklıdır.
BOYAYI VERİLEN ORANLARDAN FAZLA İNCELTİRSEK NE OLUR?
Boyanın örtücülüğü ve uygulandığı yüzeye yapışma kabiliyeti azalır. Bu da boyanın yapması gereken koruma ve dekoratif işlevlerinin etkisini azaltır.
BOYALARI HANGİ ORANDA İNCELTMELİYİZ?
Ambalajları üzerinde ve teknik bültenlerinde yazılı oranlara muhakkak uyulmalıdır. Her boyanın farklı inceltme oranları bulunmaktadır. İnceltme oranı kullanılacak uygulama aletinin özelliklerine göre de değişmektedir.
UCUZ BOYA NEDİR?
Ucuz boya, istenilen özellikleri sağlayan ve bu özellikleri sağlamak için en az sarfiyatı veren boyadır. Burada en önemli unsur fiyat gibi görünmesine rağmen, boyanın özellikleri en az boya fiyatı kadar önemlidir.
BOYALAR YANICIMIDIR?
Su bazlı boyalar yanıcı değildir. Solvent bazlı boyalar yanıcı ve parlayıcıdır.
BOYALARI NASIL KORUMALI VE DEPOLAMALIYIZ?
Kullanılmış boyaları tamamen kapalı kaplarda, ambalajı açılmamış boyaları rutubetsiz, oda sıcaklığında ve paletler (zeminle temasını kesmek için) üzerinde bulundurmalıyız.
KABARMA SORUNU NEDİR VE NASIL ÖNLENİR?
Boyaların kabarması genellikle; yüzey temizliğinin iyi yapılmadığı hallerde, rutubet ve nemli yüzeylerin üzerine uygulama yapıldığında veya uygun astarlar kullanılmadığında meydana gelir.
Önleyebilmek için uygulama öncesinde yüzeyin her türlü kir, toz, yağ ve kabarmış eski boyalardan iyice temizlenerek uygulama yapılması sağlanmalıdır. Ayrıca rutubet ve nemli yüzeylere boya uygulamadan önce yüzeyin rutubet ve nem probleminin çözülmesi gerekir. Bu sorun çözülmeden boya uygulamasının iyi sonuç vermesi beklenemez.
 
  Ulaşım Bilgilerimiz...
: Mehterçeşme Mah. Ufuk Cad. 1942. Sok No: 12/1
  Beylikdüzü – İstanbul - Türkiye
: +90 212 852 4 173
GSM : +90 532 263 6 651
Web : www.dogtasboya.com
: info@dogtasboya.com

  ibrahimdogar@gmail.com

  yalitim@dogtasboya.com